AJANKOH­TAISTA

Kaupan kylmälaitteet - ovilla vai ilman?

  • Teemu Lahtinen
  • 18.10.2017 13:21
  • Uutisia

Carrier energiatehokkaat kylmälaitteet lasiovilla

Nykyään käydään paljon keskustelua siitä, tulisiko kauppojen kylmähyllyt varustaa ovilla vai olla avonaisia. Molemmille kannoille löytyy paljon puolesta ja vastaan mielipiteitä sekä käyttökokemuksia. Ovet ja kansitukset saivat alussa paljon vastustusta, mutta nykyään ovelliset kylmähyllyt sekä kannelliset pakastealtaat ovat monen kaupan valinta. On mietitty, miten ovi heikentää tuotteen myyntiä ja osataanko ostopäätös tehdä lasioven läpi koskematta tuotteeseen.

Ketjuille, kauppiaille ja asiakkaille ympäristöasiat ovat nousseet erittäin tärkeiksi arvoiksi. Ketjujen myymäläsuunnittelussa on siirrytty energiatehokkaisiin kylmälaitteisiin, sillä tämän päivän kuluttaja on valistunut ja osaa arvostaa ekologisia sekä ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Avonaisten kylmälaitteiden energiankulutus on hypermarketeissa noin 30% ja pienemmissä yksiköissä jopa yli 50% sähkön kokonaiskulutuksesta. Ovellisella kylmähyllyllä saavutetaan noin 40% energiansäästö. Pakastealtaassa säästö on vieläkin suurempi, eikä avonaisia pakastealtaita enää juuri näekään. Vaikka mahdollisuus säästää sähkölaskussa onkin monen kauppiaan tiedossa, silti osa heistä luottaa avonaisen kylmäkalusteen myyntitehoon.

 

Kylmästä lämpimään

Myös avonaisten kylmähyllyjen energiatehokkuus on parantunut viime vuosina teknisen kehityksen tuloksena. Avonaisille kylmähyllyille on paikkansa myymälässä, mutta täytyy muistaa, että omakoneiset avokylmälaitteet tuottavat enemmän lämpöä liiketilaan kuin ovelliset. Pienten myymälöiden suunnittelussa onkin huomioitava liiketilan koko suhteessa omakoneisten kylmälaitteiden määrään. Ympäristölämpötilan noustessa kylmälaitteet käyvät tiuhemmin pitääkseen lämpötilansa oikeana. Tällöin kylmälaite taas tuottaa entistä enemmän lämpöä liiketilaan kompressorin käydessä lähes jatkuvasti. Ovellisten kylmäkalusteiden hyvä puoli on, että koneet käyvät harvemmin ja näin ollen tuottavat vähemmän lämpöä ympäristöön. Ovet estävät ympäristölämpötilan vaikutuksen kalusteen sisälämpötilaan ja tuotteet ovat asiakasta varten optimaalisessa ja halutussa lämpötilassa.

Entä miten asioinnin miellyttävyys koetaan kesähelteellä, jos myymälässä ei tarkene asioida hellevaatteilla? Ovatko ovet tiellä ruuhka-aikaan? Paljonko käytävän leveyttä pitää kasvattaa ovellisille laitteille? Ostaako asiakas lämpötilalle herkkiä tuotteita laitteesta, jossa lämpötila ei ole ollut vakaa?

Nämä ja monta muuta kysymystä nousevat esille asiakkaiden kanssa käymissäni keskusteluissa päivittäin. Tänä päivänä myymälät ovat avoinna lähes 24/7 ja kylmälaitteet palvelevat ruuhka-ajasta yön hiljaisiin tunteihin. Mikä olisi oikea laiteratkaisu tämän päivän asiakkaille - ”grab and go” vai ekologisuus? Entä mikä olisi myynnin sekä energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu juuri sinun myymälääsi? Jos nämä asiat ovat sinulle ajankohtaisia, niin olethan rohkeasti yhteydessä.

- Teemu Lahtinen

Energiatehokkaat kylmälaiteuutuudet Carrier Euroshop 2017

 

Tutustu Carrier esitteeseen täältä >>

Suomen Myymäläkaluste Oy
Yritystie 12
40320 Jyväskylä
P. 020 719 1170
myynti@myymalakaluste.fi
www.myymalakaluste.fi

 

Aiheet: Uutisia