AJANKOH­TAISTA

Nuori snooker-tähti matkalla maailman huipulle

  • Saija Lahtinen
  • 26.6.2017 12:30
  • Uutisia

Patrik Tiihonen | Suomen mestari 2017 | Suomen myymäläkaluste

Snookerin Suomen mestaruutta hiljattain juhlinut Patrik Tiihonen, 17, on noussut lajissaan Suomen huipulle nuoresta iästään huolimatta. Kesäkuussa Patrik laittoi hetkeksi pelivälineen sivuun ja saapui kesätöihin Suomen myymäläkalusteelle, joka on nuorukaisen pääsponsori. Tässä Patrik kertoo omin sanoin menneestä kaudesta ja luo katsetta myös tulevaan.

 

Olin kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa Myymäläkalusteella kesäduunissa. Kesätöillä on suuri merkitys urani kannalta, sillä tällä tavoin saan kerättyä rahaa seuraavan kauden menoihin. Olen hyvin otettu siitä, että sain tehdä täällä monipuolisesti hommia. Välillä olin varastolla ja välillä tietokoneella. Olen saanut paljon luottamustehtäviäkin, kun olen auttanut Myymäläkalustetta heidän uusien nettisivujen tekemisessä.
 
Katsaus menneeseen
 
Viime kaudesta jäi minulle erittäin hyvä fiilis. Kausi meni, miten halusin ja kehitys oli koko ajan nousujohteista. Kirkkaimpana ja tietysti toistaiseksi urani parhaana saavutuksena on kauden päättänyt Yleisen sarjan SM-turnaus, jonka voitin. Karsinnat pelattiin Turussa Aura Biljardin salilla. Mukana oli ennätysmäärä pelaajia, yhteensä 88 pelaajaa. Selvitin ensimmäistä kertaa tieni Helsingin Kulttuuritalolle, jonne pääsi vain karsintojen neljä parasta. Voitin Kulttuuritalolla semifinaalin 4-3 ja finaalissa sytyin täysin voittaen lukemin 4-0.
 
Kaudesta jäi toki paljon muutakin käteen, sanottaen vaikka Pietarin juniorikutsuturnauksen voitto, pari SM-voittoa Esa Oikarisen kanssa, Suomen ykkössarjan Mestaruussarjan rankingvoitto ja Pohjoismaiden Mestaruusturnauksen hopea. Kausi alkoi loistavasti, kun pelasin itseni 16 parhaan joukkoon U21 MM-kisoissa Belgiassa.
 
Mikä sitten oli syynä menestykseen ja läpimurtoon Suomen huipulle?
 
Tein valmentajani kanssa tekniikkamuutoksen joulukuun alussa ja se avasi pelini täysin. Snooker on loppukädessä tekniikka- ja mentaalilaji. Molempien osa-alueiden tulee kulkea käsi kädessä, jotta se heijastuu positiivisesti kaikkeen muuhun. Sain kauden aikana kasvatettua molemmat osa-alueet niin tikkiin, että nopea kehittyminen oli mahdollista. Eli aivan hirveitä määriä tehtiin duunia asioiden eteen ja palkinnon siitä sainkin.
 
Kuten sanoin, viime kausi meni paljon myös oppiessa. Siksi odotan enemmän kuin mielenkiinnolla tulevaa kautta, koska pääsen vetämään kauden, milloin muutokset ovat minimissään. Eli paketti on nyt kasassa ja on aika vain koville tuntimäärille. Ensi kaudella pääsen kiertämään paljon ulkomaankisoja, kiitos minua sponsoroivien yritysten, joihin Suomen myymäläkalustekin kuuluu. Kausi alkaa heinäkuussa heti yhdellä kauden tärkeimmistä kisoista, U18 ja U21 MM-kisoilla Kiinassa. Loppukaudesta olen osallistumassa ensimmäistä kertaa World Snookerin alaiseen Q Schooliin, josta jaetaan yhteensä 12 paikkaa ammattilaistourille. Ensi kaudella lähden siis ensimmäisen kerran tavoittelemaan ammattilaisuutta ja katsomaan, mihin asti taidot tällä hetkellä riittävät.
 
Olen todella kiitollinen Myymäläkalusteelle urani tukemisesta ja mahdollisuudesta päästä heille kesäduuniin. Ilman sponsorien panostusta minun olisi todella vaikeaa kiertää ulkomaan pelireissuja ja saada sitä kautta tärkeää kokemusta. Yhteistyömme Myymäkalusteen tiimin kanssa tulee varmasti jatkumaan entistä tiiviimpänä ensi kaudella.
 
Patrikin kauden 2017-18 kohokohdat
 
U18 & U21 MM-kisat, Kiina, Peking         heinäkuu 2017
 
Miesten MM-kisat, Malta                        marraskuu 2017
 
U18 & U21 & Miesten EM-kisat               maaliskuu 2018
 
Q School, Englanti, Preston                      toukokuu 2018
 
Patrik Tiihonen Suomen mestari 2017 Snoker.jpg

Suomen myymäläkaluste vahvana tukijana Patrikin pääsponsorina.

Suomen myymäläkaluste Oy
Yritystie 12
40320 Jyväskylä
P. 020 719 1170
myynti@myymalakaluste.fi
www.myymalakaluste.fi

 

Aiheet: Uutisia