AJANKOH­TAISTA

Konditoriavitriinin valinta

Konditoriavitriineiden hankinta on yksi tärkeimmistä investoinneista kahvilan suunnittelussa. Mitä kaikkea kylmävitriiniä valittaessa tulisi ottaa huomioon? Kokosimme tähän lyhyen oppaan asioista, jotka meidän laajan kokemuksen mukaan on hyvä muistaa, kun on hankkimassa uutta konditoriavitriiniä.

Konditoriavitriinin käyttötarkoitus

Konditoriavitriiniä valittaessa on hyvä tarkistaa, mille tuotteille laitetta ollaan hankkimassa. Voivatko kaikki tuotteet olla samassa kylmävitriinissä ja samassa lämpötilassa vai tulisiko vitriineitä olla kaksi erillistä? Halutaanko, että vitriinin ulkoasu on räätälöitävissä vai löytyykö valmistajan värimallistosta suoraan kahvilaasi sopiva kokonaisuus? Konditoriamallistosta löytyy tuoteperheitä: jäätelövitriinit, itsepalveluvitriinit, neutraalit vitriinit sekä valmiita kassatasoja kahvilaan: olisiko tällainen "valmis paketti" kahvilaasi sopivin ratkaisu? Kahvilan suunnittelussa on myös hyvä tarkistaa liiketilan tarjoamat ympäristöolosuhteet ja mm. suora auringonpaiste kylmävitriiniin. 

Lenari wooden decor

Konditoriavitriinin mitat

Kahvilavitriinit sijoittuvat usein kassapisteen läheisyyteen. Asettaako palvelulinjasto vitriinin mitoille vaatimuksia? Entä asettaako kahvilan kulkuaukot vitriinin mitoitukselle rajoituksia? Konditoriavitriinin syvyyksiä on hyvä verrata ja varmistaa, että palvelulinjaston taakse jää riittävä työskentelyalue myös ruuhkaisiin hetkiin. Jos suunnitelmassa on useamman vitriinin kokonaisuus, minkä mittaisilla laitteilla linjastokokonaisuudesta saadaan mahdollisimman toimiva. Asettaako kahvilan muut laitteet tai pinnat vitriinin mitoille vaatimuksia? Haluanko palvella konditoriavitriinin takaa asiakasta, tulisiko korkeuden suhteen huomioida jotakin?

Konditoriavitriinin muotoilu

Konditoriavitriinin visuaaliset ominaisuudet ovat yksi ratkaiseva tekijä. Valinta tasakantisen, kaarevan vai taivutetun lasikantisen vitriinin välillä ei välttämättä ole helppo. Miellyttääkö läpinäkyvillä rakenteilla oleva vitriiniratkaisu vai onko mustalla silkkipainatuksella vitriinikokonaisuus ryhdikkäämpi? Tasakantisessa vitriinimallissa kaikki hyllyt ovat syviä - olisiko se kahvilassasi tärkeää vai halutaanko tuotteet mieluummin esiin porrastetusti kaarevalasiseen kahvilavitriiniin?

Insu jäätelövitriini

Konditoriavitriinin toiminnallisuus

Kahvilavitriinissä on esillä tuoreet ja näyttävät kahvilatuotteet. Tuotteiden lataaminen vitriinin tulee olla vaivatonta. Minkälaisia astioita käytätte esillepanossa, nouseeko niistä esille jotakin, mitä vitriinin hankinnassa tulisi huomioida? Samoin palveluhetki asiakkaan kanssa on sujuttava konditoriavitriinin puolesta helposti. Mitä ominaisuuksia toivon palveluhetkeen kahvilasi kylmävitriiniltä?

Konditoriavitriinin valaistuksella on suuri merkitys siihen, miltä tuotteet näyttävät vitriinissä. Päivän päätteeksi ja toki päivän aikanakin vitriinin tulee olla helposti puhdistettavissa, jolloin tuotteet ovat aina edustavasti myynnissä. Vitriinin lasipintojen tulee olla molemmin puolin puhtaat eli niiden pyyhintä pitää onnistua huomaamattomasti kiireisenäkin päivänä. Konditoriavitriinin lämpötila tulee olla vakaa ja ilmankierron tulee kulkea vapaasti vitriinin sisällä tuotteistuksen jälkeenkin. Toki myös kylmävitriinin ulkopuolella ilmanvaihdon tulee kulkea esteettömästi.

Konditoriavitriinin energiatehokkuus

Konditoriavitriineissäkin ollaan siirrytty energiatehokkaisiin led-valoihin. Ne eivät tuota lämpöä kylmävitriinin sisälle, kuten loisteputkivalaisimet ja kestävät pitkään. Näyttävissä konditoriavitriineissä on paljon lasipintoja ja energiankulutukseen vaikuttaa oleellisesti se, minkälaisen lasisen konditoriavitriinin valitsee. Konditoriavitriinit, joiden lasipinnat ovat lämpölasia, luovuttavat vähemmän kylmyyttä lasin läpi ja samoin ulkopuoleinen lämmin ilma ei pääse vaikuttamaan herkästi kylmävitriinin sisälle. Konditoriavitriinissä 1-kertainen lasitus luovuttaa ja päästää lämpöä helpommin lävitseen ja tällöin kylmälaitteen energiatehokkuus laskee.

Myös uudet ympäristöystävälliset kylmäaineet ovat saapuneet konditoriavitriineihin

Kotitalouteen hankittaessa kodinkoneita, löydämme energialuokitukset jo hintavertailussa. Ammattikylmälaitteissa energiankulutustietoja saa myyjältä usein vain pyydettäessä. Kylmälaitehankintaa tehdessäsi, muistathan vertailla kilpailevien tuotteiden energiankulutukset. Niistä löytyy suuria eroavaisuuksia, joten useamman konditoriavitriinin linjasto voi aiheuttaa huomattavan eron vuosittaisessa sähkölaskussa laitteiden energiankulutuksesta riippuen.

Kahvilalasikon hankinnassa ammattitaitoiset myyjämme opastavat asiakkaita löytämään sopivan konditoriavitriinimallin. Showroomimme sijaitee Jyväskylässä ja siellä asiakkaamme pääsevät testaamaan esillä olevia vitriinimalleja sekä vertailemaan laitemallien toiminnallisuuksia sopivan laitehankinnan takaamiseksi. Konditoriavitriineiden hankinnoissa suosittu tapa on leasing-palvelumme, josta myyjämme mielellään kertoo lisää.

Konditoriavitriinivalikoima

Aiheet: Tuoteuutiset