AJANKOH­TAISTA

Vinkit oikeanlaisen kylmävitriinin valintaan

Kylmävitriineiden hankinta on yksi tärkeimmistä investoinneista kahvilan suunnittelussa. Mitä kaikkea vitriiniä valittaessa tulisi ottaa huomioon? Kokosimme tähän lyhyen oppaan asioista, jotka meidän laajan kokemuksen mukaan on hyvä muistaa, kun on hankkimassa uutta konditoriavitriiniä.

Vitriinin käyttötarkoitus

Konditoriavitriiniä valittaessa on hyvä tarkistaa, mille tuotteille laitetta ollaan hankkimassa. Voivatko kaikki tuotteet olla samassa vitriinissä ja samassa lämpötilassa vai tulisiko laitteita olla kaksi erillistä? Halutaanko, että vitriinin ulkoasu on räätälöitävissä vai löytyykö valmistajan värimallistosta suoraan kahvilaasi sopiva kokonaisuus? Konditoriamallistosta löytyy tuoteperheitä: jäätelövitriinit, itsepalveluvitriinit, neutraalit vitriinit sekä valmiita kassatasoja kahvilaan: olisiko tällainen "valmis paketti" kahvilaasi sopivin ratkaisu? Kahvilan suunnittelussa on myös hyvä tarkistaa liiketilan tarjoamat ympäristöolosuhteet ja mm. suora auringonpaiste kylmävitriiniin. 

Lenari wooden decor

Vitriinin mitat

Kahvilavitriinit sijoittuvat usein kassapisteen läheisyyteen. Asettaako palvelulinjasto vitriinin mitoille vaatimuksia? Entä asettaako kahvilan kulkuaukot vitriinin mitoitukselle rajoituksia? Vitriinin syvyyksiä on hyvä verrata ja varmistaa, että linjaston taakse jää riittävä työskentelyalue myös ruuhkaisiin hetkiin. Jos suunnitelmassa on useamman vitriinin kokonaisuus, minkä mittaisilla laitteilla linjastokokonaisuudesta saadaan mahdollisimman toimiva. Asettaako kahvilan muut laitteet tai pinnat mitoille vaatimuksia? Haluanko palvella vitriinin takaa asiakasta, tulisiko korkeuden suhteen huomioida jotakin?

Vitriinin muotoilu

Konditoriavitriinin visuaaliset ominaisuudet ovat yksi ratkaiseva tekijä. Valinta tasakantisen, kaarevan vai taivutetun lasikantisen vitriinin välillä ei välttämättä ole helppo. Miellyttääkö läpinäkyvillä rakenteilla oleva vitriiniratkaisu vai onko mustalla silkkipainatuksella vitriinikokonaisuus ryhdikkäämpi? Tasakantisessa mallissa kaikki hyllyt ovat syviä - olisiko se kahvilassasi tärkeää vai halutaanko tuotteet mieluummin esiin porrastetusti kaarevalasiseen vitriiniin?

Insu jäätelövitriini

Vitriinin toiminnallisuus

Kahvilavitriinissä on esillä tuoreet ja näyttävät kahvilatuotteet. Tuotteiden lataaminen vitriinin tulee olla vaivatonta. Minkälaisia astioita käytätte esillepanossa, nouseeko niistä esille jotakin, mitä vitriinin hankinnassa tulisi huomioida? Samoin palveluhetki asiakkaan kanssa on sujuttava vitriinin puolesta helposti. Mitä ominaisuuksia toivon palveluhetkeen vitriiniltä?

Vitriinin valaistuksella on suuri merkitys siihen, miltä tuotteet näyttävät vitriinissä. Päivän päätteeksi ja toki päivän aikanakin vitriinin tulee olla helposti puhdistettavissa, jolloin tuotteet ovat aina edustavasti myynnissä. Vitriinin lasipintojen tulee olla molemmin puolin puhtaat eli niiden pyyhintä pitää onnistua huomaamattomasti kiireisenäkin päivänä. Vitriinin lämpötila tulee olla vakaa ja ilmankierron tulee kulkea vapaasti vitriinin sisällä tuotteistusten jälkeenkin. Toki myös laitteen ulkopuolella ilmanvaihdon tulee kulkea esteettömästi.

Vitriinin energiatehokkuus

Kylmävitriineissäkin ollaan siirrytty energiatehokkaisiin led-valoihin. Ne eivät tuota lämpöä vitriinin sisälle, kuten loisteputkivalaisimet ja kestävät pitkään. Vitriineissä on paljon lasipintoja ja energiankulutukseen vaikuttaa oleellisesti se, minkälaisen lasisen konditoriavitriinin valitsee. Vitriinit, joiden lasipinnat ovat lämpölasia, luovuttavat vähemmän kylmyyttä lasin läpi ja samoin ulkopuoleinen lämmin ilma ei pääse vaikuttamaan herkästi vitriinin sisälle. 1-kertainen lasitus luovuttaa ja päästää lämpöä helpommin lävitseen ja tällöin laitteen energiatehokkuus laskee.

Myös uudet ympäristöystävälliset kylmäaineet ovat saapuneet konditoriavitriineihin

Kotitalouteen hankittaessa kodinkoneita, löydämme energialuokitukset jo hintavertailussa. Ammattikylmälaitteissa energiankulutustietoja saa myyjältä usein vain pyydettäessä. Kylmälaitehankintaa tehdessäsi, muistathan vertailla kilpailevien tuotteiden energiankulutukset. Niistä löytyy suuria eroavaisuuksia, joten useamman kylmävitriinin linjasto voi aiheuttaa huomattavan eron vuosittaisessa sähkölaskussa laitteiden energiankulutuksesta riippuen.

Vitriinihankinnassa ammattitaitoiset myyjämme opastavat asiakkaita löytämään sopivan konditoriavitriinimallin. Showroomimme sijaitee Jyväskylässä ja siellä asiakkaamme pääsevät testaamaan esillä olevia vitriinimalleja sekä vertailemaan laitemallien toiminnallisuuksia sopivan hankinnan takaamiseksi. Konditoriavitriineiden hankinnoissa suosittu tapa on leasing-palvelumme.

Konditoriavitriinivalikoima

Aiheet: Tuoteuutiset