Valikko Sulje

EU tiukentaa kylmälaitteiden energiavaatimuksia

Valikoimassamme on paljon energiatehokkaita kylmälaitteita

1.9.2023 Euroopassa astuvat voimaan uudet asetukset myyntikäyttöön tarkoitettujen kylmäkalusteiden energiatehokkuudesta. Mitkä ovat uudet kylmälaitteiden energiavaatimukset, mitä uudet asetukset tarkoittavat käytännössä ja mikä on EEI-arvo?

Energy efficiency index (EEI)

Euroopassa sähkölaitteet tulee merkitä EU-energiamerkinnällä, joka kertoo laitteen suorituskyvyn ja energiankulutuksen vertailukelpoisesti. Kylmälaitteiden energiatehokkuuden määrittämiseen käytetään EEI-arvoa (Energy Efficiency Index), joka kertoo, paljonko sähköä kyseinen laite kuluttaa vuodessa suhteessa laitteen koon ja tyypin mukaiseen viitekulutukseen. EEI-arvon mukaan määrittyy laitteen energialuokka A-G.

Mitä pienempi EEI-arvo, sitä korkeampi energialuokka ja pienempi energiankulutus.

Energy Efficiency Index (EEI)

EEI-arvo määrittää kylmälaitteen energialuokan A-G. Kuva: Wikipedia

EU:n uudet kylmälaitteiden energiavaatimukset astuvat voimaan 1.9.2023

EU:n uudet myyntikäyttöön tarkoitettujen kylmälaitteiden energiavaatimukset astuvat voimaan 1.9.2023.

Uudet EU-asetukset 1.9.2023

1.9.2023 Euroopassa astuvat voimaan uudet asetukset myyntikäyttöön tarkoitettujen kylmäkalusteiden energiatehokkuudesta. Uusien vaatimusten mukaan kaikkien uusien kylmien myyntikalusteiden EEI-arvon on oltava alle 80, paitsi jäätelöpakastimien alle 50.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että G-energialuokan kylmälaitteita sekä E-, F- ja G-energialuokan jäätelöpakastimia ei enää jatkossa saa tuoda markkinoille. Näin markkinoille pyritään saamaan vain energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä laitteita.

Miten se vaikuttaa meihin?

Jatkossa heikompien energialuokkien kylmälaitteiden tuominen markkinoille ei ole enää sallittua, kun nykyiset varastot on käytetty loppuun. Olemme kuitenkin varautuneet uusiin vaatimuksiin jo hyvissä ajoin, ja valikoimassamme on paljon energiatehokkaita laitteita. Perusvalikoimastamme ei uudistuksen myötä poistu yhtään laitemallia. Lisäksi laitevalmistajamme ovat reagoineet uudistukseen parantamalla laitteidensa energialuokkia entisestään. Laitteidemme EEI-arvot ovat näkyvillä nettisivuillamme laitteiden teknisissä tiedoissa. Tarvittaessa voit aina kysyä meiltä lisätietoja!

Kylmähylly Camus 600 mm ovet A-energialuokka

Valikoimastamme löytyy runsaasti erittäin energiatehokkaita laitteita.