Valikko Sulje

Säästä kaupan energiankulutuksessa joka kuukausi

Pakasteallas Calypso 05 lasiseinillä ja liukulasikansilla

Energia-alan ollessa turbulenssissa ja sähkön hinnan noustessa itse kukin on joutunut etsimään keinoja säästää sähkölaskussa. Ehkä sinäkin olet laskenut auki liikkeesi ja laitteidesi sähkönkulutusta ja odottanut kauhulla seuraavaa sähkölaskua.

Kokosimme yhteen muutaman seikan kylmälaitteiden energiankulutuksesta ja keinoista, joilla voit säästää yrityksesi sähkölaskussa.

Energiatehokkaat laitteet

Kylmälaitteet vievät luonnollisesti suuren osan kauppojen energiantarpeesta, mutta laitteidenkin energiankulutuksessa on huomattavia eroja. Esimerkiksi vanhat kalusteet kuluttavat paljon enemmän energiaa kuin uuden teknologian laitteet.

Jos liikeessäsi on paljon vanhoja kylmälaitteita, saatat maksaa joka kuukausi niiden käytöstä jopa satasia ekstraa suuremman sähkölaskun muodossa. Vanhojen kalusteiden päivittäminen tähän päivään on suoraan pois sähkölaskusta ja siksi uusiin, energiatehokkaisiin kalusteisiin käyttämäsi investointi maksaa nopeasti itsensä takaisin. Myös ympäristö kiittää ekologisempien laitteiden suosimisesta.

Kalusteiden energiankulutusta kannattaa aina vertailla ennen ostopäätöksen tekoa. Näet laitteidemme energialuokan ja energiankulutuksen nettisivuiltamme laitteiden tuotetiedoista.

Kylmähylly Optimer

Energiatehokkailla laitteilla säästät energiakustannuksissa ja päivität liikkeesi tähän päivään.

Myymäläasetelma - Calypso 06

Pitämällä laitteet puhtaana ylläpidät sekä liikkeesi siistiä ilmettä että laitteiden optimaalista toimintaa.

Muista laitteiden puhdistus ja huolto

Helppo tapa optimoida kylmälaitteiden energiatehokkuutta on huolehtia niiden ylläpitohuollosta ja säännöllisestä puhdistuksesta, koska likainen lauhdutin lisää kylmälaitteen energiankulutusta merkittävästi ja heikentää sen jäähdytystehokkuutta. Omakoneisten kylmälaitteiden kompressori ottaa korvaavan ilman lauhduttimen kautta, joka kerää liikkeestäsi pölyä ja roskaa. Siksi lauhdutin tulisi puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa. Puhdas lauhdutin hengittää paremmin ja kompressori vie vähemmän sähköä. Ylläpitohuollolla on myös suuri vaikutus kylmälaitteen elinikään, sillä puhdas lauhdutin rasittaa kompressoria vähemmän. Laitetakuut rajaavat usein pois viat, jotka johtuvat lauhduttimen riittämättömästä puhdistuksesta.

Noudata myös muita valmistajan käyttöohjeita ja tuotteista kaluste fiksusti. Tarkista laitteet säännöllisesti ja varmista, että esimerkiksi ovellisten kalusteiden tiivisteet ovat kunnossa.

Optimoi käyttö ja lämpötila

Juomakalusteiden lämpötilaa voi tarvittaessa hieman nostaa. Huomaa kuitenkin, että lämpötilalle herkempien tuotteiden, kuten maitotuotteiden ja lihan, säilytyslämpötilaa ei saa nostaa yli suositusten, jottei elintarvikkeiden kylmäketju katkea.

Avokalusteissa kannattaa käyttää yöverhoa. Liikkeen ollessa suljettuna laitteista voi sammuttaa valot. Täytä kalusteet jo valmiiksi viilennetyillä tuotteilla, mikä rasittaa kylmäkonetta vähemmän. Jos täytät kalusteen viilentämättömillä tuotteilla, tee se ennen liikkeen sulkemista, jotta ne jäähtyvät yön aikana edullisemmalla sähköllä.

Kylmähylly Scorpion slim-avokylmähylly delituotteille

Juomakalusteiden lämpötilaa voi tarvittaessa hieman nostaa.

Energy Saving Doors

Avokalusteisiin voidaan asentaa ovia myös jälkiasennuksena tuomaan energiansäästöjä vaihtamatta koko kalustetta uuteen.

Ovet avokalusteisiin

Yksi merkittävimmistä yksittäisistä tekijöistä kylmälaitteiden energiankulutuksessa on se, onko kaluste avonainen vai suljettava. Avokalusteilla on edelleen paikkansa myymälöissä, mutta monet kauppaketjut ovat alkaneet suosia ovellisia kalusteita mm. energiankulutus- ja ympäristösyistä. Useimmat kylmähylly- ja -allasmallimme ovat saatavilla ovellisina tai kannellisina, ja joihinkin kalusteisiin on myös mahdollista asentaa ovia jälkiasennuksena tuomaan energiansäästöjä.

Esimerkiksi Avo Harmony -kylmähyllysarjaan on tulossa kevään 2023 aikana ovisetit, jotka voidaan asentaa joko uusiin tehdastilattaviin laitteisiin tai jo olemassa oleviin kalusteisiin. Myös Mia-kylmähyllyyn on mahdollista asentaa liukuovet jälkiasennuksena. Kysy muista oviratkaisuista myyjiltä!

Energiatehokkaimmat laitteet

Olemme aktiivisesti etsineet valikoimaamme energiatehokkaampia laitteita ja asiakkaillemme ratkaisuja energiansäästöihin. Valikoimastamme löytyykin markkinoiden energiatehokkaimpia malleja, jotka vastaavat kauppaketjujen kohonneisiin energiavaatimuksiin.

Verkkosivujemme tuotekatalogista löytyy “Energiatehokas”-suodatin, jonka avulla näet kootusti kaikki valikoimamme B- ja C-energialuokan kalusteet. Näin löydät helpommin energiatehokkaimmat vaihtoehdot. Vertaamalla kulutuksia löydät kustannustehokkaat sekä aikaa kestävät kylmälaitteet. Alla on esitelty muutama kategorian suosituimmista tuotteista.

Kylmäkaappi_Camus_Suomen_myymalakaluste

Kylmähylly Camus

Argo on valikoimamme uusimpia tulokkaita ja kiistatta energiatehokkain kylmähyllymme. Argo on omakoneinen, energialuokka B:n tehokas, lasiovellinen slim-kylmähylly matalalla etureunalla. Sen innovatiivinen teknologia mahdollistaa 50-70 % pienemmän energiankulutuksen verrattuna vastaavaan markkinoilla olevaan laitteeseen. Sen energiatehokkuuden salaisuus on invertterikompressori sekä kapeat lasiset passiiviovet.

Pakastekaappi Primus slim

Pakastekaappi Primus

Primus on nimensä arvoisesti pakastekaappien parhaita malleja ja valikoimamme ylivoimaisesti energiatehokkain pakastekaluste. Primuksen ominaisuuksilla on onnistuttu ratkaisemaan pakastekalusteille tyypillisen suuren energiankulutuksen haasteet. Primus kuuluu energialuokkaan B ja sen energiankulutus on 50-70 % pienempi verrattuna vastaavaan markkinoilla olevaan laitteeseen. Primuksessa hyödynnetään innovatiivista ovijärjestelmää Energy Saving Doors, joka mahdollistaa isot energiansäästöt.

Kolmitaso kylmähylly liukuovilla - energiatehokas herätemyyntikaluste

Kylmähylly Mia liukuovilla

Mian eri mallit ovat yksiä suosituimmista tuotteistamme niiden monipuolisuuden ansiosta. Liukuovellinen Mia on energiatehokas ja elegantti herätemyyntikaluste vakaalla lämpötilalla. Mia-kylmähyllysarjasta on myös rakennettavissa näyttäviä saarekekokonaisuuksia yhdistämällä useampia kalusteita neutraaleilla kulmamoduleilla. Mia sopii erinomaisesti myös lämpötilaherkille elintarvikkeille, kuten sushille.

SD 459 BE

Kylmäkaappi SD 459 BE

Kylmäkaappi SD 459 BE on yksi energiatehokkaista uutuuksistamme. Tämä erittäin tyylikäs kylmäkaappi on saatavilla yhden tai kahden oven levyisenä versiona. Kaapin suuri vetoisuus ja näyttävä ulkonäkö yhdistettynä energiatehokkuuteen vievät juomamyynnin uusiin ulottuvuuksiin.

Kylmäkaappi sopii hyvin yhteen Pakastekaappi KF 560 BE:n kanssa, jolloin siitä voi rakentaa kylmä- ja pakastekombon esimerkiksi eläinruoalle.

Haluatko lisätietoja?

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme tai jätä yhteydenottopyyntö.
Kerromme mielellämme lisää energiansäästöratkaisuista.