Valikko Sulje

Kaupan kylmälaitteet – ovilla vai ilman?

Monitoimiallas Multinor ovellinen

Energianäkökulma herättää paljon keskustelua siitä, tulisiko kauppojen kylmähyllyt varustaa ovilla vai olla avonaisia. Molemmille kannoille löytyy paljon puolesta ja vastaan mielipiteitä sekä käyttökokemuksia. Ovet ja kansitukset saivat alussa paljon vastustusta, sillä ovien pelättiin vaikuttavan negatiivisesti tuotteen ostopäätökseen. Nykyään ovelliset kylmähyllyt sekä kannelliset pakastealtaat ovat monen kaupan valinta.

Mittavat energiansäästöt lasiovilla

Ketjuille, kauppiaille ja asiakkaille ympäristöasiat ovat nousseet erittäin tärkeiksi arvoiksi. Ketjujen myymäläsuunnittelussa on siirrytty energiatehokkaisiin kylmälaitteisiin ja valistuneet kuluttajat arvostavat ekologisia sekä ympäristöä säästäviä ratkaisuja.

Ovellisella kylmähyllyllä saavutetaan noin 40 % energiansäästö verrattuna avonaiseen kylmähyllyyn. Pakastealtaassa säästö on vieläkin suurempi, eikä avonaisia pakastealtaita enää juuri näekään. Vaikka mahdollisuus säästää sähkölaskussa onkin monen kauppiaan tiedossa, silti osa luottaa avonaisen kylmäkalusteen myyntitehoon.

Kylmästä lämpimään

Myös avonaisten kylmähyllyjen energiatehokkuus on parantunut viime vuosina teknisen kehityksen tuloksena. Avonaisille kylmähyllyille on paikkansa myymälässä, mutta täytyy muistaa, että omakoneiset avokylmälaitteet tuottavat enemmän lämpöä liiketilaan kuin ovelliset. Pienten myymälöiden suunnittelussa onkin huomioitava liiketilan koko suhteessa omakoneisten kylmälaitteiden määrään.

Ympäristön lämpötilan noustessa kylmälaitteet käyvät tiuhemmin pitääkseen lämpötilan oikeana. Tällöin kylmälaite tuottaa entistä enemmän lämpöä liiketilaan kompressorin käydessä lähes jatkuvasti lisäten jälleen jäähdytystarvetta. Ovellisten kylmäkalusteiden hyvä puoli on, että koneet käyvät harvemmin ja näin ollen tuottavat vähemmän lämpöä ympäristöön. Ovet estävät ympäristölämpötilan vaikutuksen kalusteen sisälämpötilaan ja tuotteet ovat asiakasta varten optimaalisessa ja halutussa lämpötilassa.

Carrier energiatehokkaat kylmälaitteet lasiovilla

Puntaroitko vaihtoehtojen välillä?

Miten asioinnin miellyttävyys koetaan kesähelteellä, jos myymälässä ei tarkene asioida hellevaatteilla? Ovatko ovet tiellä ruuhka-aikaan? Kuinka paljon käytävän leveyttä pitää kasvattaa ovellisille laitteille? Ostaako asiakas elintarvikkeensa kylmälaitteesta, jossa lämpötila ei tunnu pysyvän vakaana?

Nämä ja monta muuta kysymystä nousevat esille asiakkaiden kanssa käymissämme keskusteluissa päivittäin. Tänä päivänä myymälät ovat avoinna lähes 24/7 ja kylmälaitteet palvelevat ruuhka-ajasta yön hiljaisiin tunteihin. Mikä olisi oikea laiteratkaisu palvelemaan asiakkaitasi – avokylmähyllyn matala ostokynnys vai kylmälaitteiden ekologisuus? Entä mikä olisi myynnin sekä energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu juuri Sinun myymälääsi? Olethan rohkeasti yhteydessä myyntiimme, mikäli kylmälaitteiden hankinta on Sinulle ajankohtaista.

Kiinnostuitko kylmälaitteistamme?

Ota yhteyttä myyjiimme, niin löydämme teille sopivimmat ratkaisut.

Tarvitseko apua kylmälaitteen valinnassa?

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme tai jätä yhteydenottopyyntö.
Me autamme sinua löytämään sopivan ratkaisun.