Valikko Sulje

Näin valitset konditoriavitriinin oikein

Konditoriavitriineiden hankinta on yksi tärkeimmistä investoinneista kahvilan suunnittelussa. Mitä kaikkea kylmävitriiniä valittaessa tulisi ottaa huomioon? Kokosimme tähän lyhyen oppaan asioista, jotka meidän laajan kokemuksen mukaan on hyvä muistaa, kun on hankkimassa uutta konditoriavitriiniä.

Konditoriavitriinin käyttötarkoitus

Konditoriavitriiniä valittaessa on hyvä tarkistaa, mille tuotteille laitetta ollaan hankkimassa. Voivatko kaikki tuotteet olla samassa kylmävitriinissä ja samassa lämpötilassa vai tulisiko vitriineitä olla kaksi erillistä? Halutaanko, että vitriinin ulkoasu on räätälöitävissä vai löytyykö valmistajan värimallistosta suoraan kahvilaasi sopiva kokonaisuus?

Konditoriamallistosta löydät jäätelövitriinit, itsepalveluvitriinit, neutraalit vitriinit sekä valmiita kassatasoja kahvilaan. Sopisiko kahvilaasi eri vitriineistä ja kassatasosta koostettava kokonaisuus? Kahvilan suunnittelussa on syytä huomioida myös liiketilan tarjoamat ympäristöolosuhteet ja mm. suora auringonpaiste kylmävitriiniin.

Huomioi ainakin nämä:

  • Mitä vitriiniin tulevat tuotteet vaativat säilytykseltä?
  • Millaisiin olosuhteisiin vitriini sijoitetaan?
  • Oikea mitoitus, tyyliin sopiva ulkoasu ja räätälöitävyys

Tutustu valikoimaan

Osaava henkilökuntamme auttaa valinnassa!

Valitse oikean kokoinen konditoriavitriini

Kahvilavitriinit sijoittuvat usein kassapisteen läheisyyteen. Pohdi asettaako palvelulinjasto vitriinin mitoille vaatimuksia tai rajoittavatko kahvilan kulkuaukot vitriinin kokoa.

Konditoriavitriinin syvyyksiä on hyvä verrata ja varmistaa, että palvelulinjaston taakse jää riittävä työskentelyalue myös ruuhkaisiin hetkiin. Jos suunnitelmassa on useamman vitriinin kokonaisuus, on harkittava minkä mittaisilla laitteilla linjastokokonaisuudesta saadaan mahdollisimman toimiva. Asettaako kahvilan muut laitteet tai pinnat vitriinin mitoille vaatimuksia? Haluatko palvella konditoriavitriinin takaa asiakasta, tulisiko korkeuden suhteen huomioida jotakin?

Konditoriavitriinin muotoilu

Konditoriavitriinin visuaaliset ominaisuudet ovat yksi ratkaiseva tekijä. Valinta tasakantisen, kaarevan vai taivutetun lasikantisen vitriinin välillä ei välttämättä ole helppo.

Miellyttääkö läpinäkyvillä rakenteilla oleva vitriiniratkaisu vai onko musta vitriinikokonaisuus ryhdikkäämpi? Tasakantisessa vitriinimallissa kaikki hyllyt ovat syviä – tarvitsetko yksittäisille tuotteille runsaammin tilaa vai halutaanko tuotteet mieluummin esiin porrastetusti kaarevalasiseen kahvilavitriiniin?

Toimiva vitriini nostaa tuotteet edustavasti esiin ja houkuttelee herkuttelemaan.

Konditoriavitriinin toiminnallisuus ja puhtaanapito

Kahvilavitriinissä on esillä tuoreet ja näyttävät kahvilatuotteet. Tuotteiden lataaminen vitriinin tulee olla vaivatonta. Minkälaisia astioita käytätte esillepanossa, nouseeko niistä esille jotakin, mitä vitriinin hankinnassa tulisi huomioida? Samoin palveluhetki asiakkaan kanssa on sujuttava konditoriavitriinin puolesta helposti joten huomioi myös asiakaskokemus.

Konditoriavitriinin valaistuksella on suuri merkitys siihen, miltä tuotteet näyttävät vitriinissä. Päivän päätteeksi ja myös päivän aikana vitriinin tulee olla helposti puhdistettavissa, jotta tuotteet ovat aina edustavasti myynnissä. Vitriinin lasipintojen tulee olla molemmin puolin puhtaat eli niiden pyyhinnän pitää onnistua huomaamattomasti kiireisenäkin päivänä. Konditoriavitriinin lämpötilan tulee olla vakaa ja ilmankierron tulee kulkea vapaasti vitriinin sisällä tuotteistuksen jälkeenkin. Toki myös kylmävitriinin ulkopuolella ilmanvaihdon pitää olla esteetön.

Konditoriavitriinin energiatehokkuus

Konditoriavitriineissä on siirrytty energiatehokkaisiin led-valoihin. Ne eivät tuota lämpöä kylmävitriinin sisälle kuten loisteputkivalaisimet ja kestävät pitkään. Näyttävissä konditoriavitriineissä on paljon lasipintoja ja energiankulutukseen vaikuttaa oleellisesti vitriinimalli.

Konditoriavitriinit joiden lasipinnat ovat lämpölasia luovuttavat vähemmän kylmyyttä lasin läpi eikä ulkopuoleinen lämmin ilma pääse vaikuttamaan herkästi kylmävitriinin sisälle. Konditoriavitriinissä 1-kertainen lasitus luovuttaa ja päästää lämpöä helpommin lävitseen ja tällöin kylmälaitteen energiatehokkuus laskee.

Myös uudet ympäristöystävälliset kylmäaineet ovat saapuneet konditoriavitriineihin.

Energiatehokkuus vaikuttaa käyttökuluihin ja vähemmän energiaa syövä laite on ekologinen valinta.

Vertaile kylmälaitteiden energiankulutusta

Kun hankit laitteita kotiisi löydät energialuokitukset jo hintavertailussa. Ammattikylmälaitteissa energiankulutustietoja saa myyjältä usein vain pyydettäessä. Niistä löytyy suuria eroavaisuuksia, joten useamman konditoriavitriinin linjasto voi aiheuttaa huomattavan eron vuosittaisessa sähkölaskussa laitteiden energiankulutuksesta riippuen.

Kahvilalasikon hankinnassa ammattitaitoiset myyjämme opastavat Sinua löytämään sopivan konditoriavitriinimallin.

Jyväskylän Showroomissa pääset testaamaan esillä olevia vitriinimalleja sekä vertailemaan laitemallien toiminnallisuuksia sopivan laitehankinnan takaamiseksi. Konditoriavitriineiden hankinnoissa suosittu tapa on leasing-palvelumme, josta myyjämme mielellään kertovat lisää.

Oikean kylmälaitteen valinnassa on tärkeä huomioida mm. laitteen energiankulutus.

Tarvitseko apua valinnassasi?

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme tai jätä yhteydenottopyyntö.
Me autamme sinua löytämään sopivan ratkaisun.