Valikko Sulje

Pienennämme kuljetustemme hiilijalanjälkeä

kaukokiito_bio_

Kiinnitämme huomiota toimintamme vastuullisuuteen ja ympäristövaikutuksiin, ja tänä vuonna isona tavoitteenamme on ilmastovaikutustemme arviointi ja vähentäminen. 1.1.2024 alkaen siirryimme kuljetuksissamme käyttämään Kaukokiito BIO -palvelua, jossa hyödynnetään uusiutuvaa biopolttoainetta.  Biopolttoaineeseen siirtyminen vähentää jopa 90% kuljetustemme hiilijalanjälkeä, mikä pienentää tuotteidemme välillistä ilmastovaikutusta. Lue tästä artikkelista, miten vähennyksiin päästään!

Konkreettisia ilmastotekoja

Yksi olennainen osa-alue, josta toiminnassamme syntyy päästöjä, on kalusteiden kuljetukset. Kuljetuksia tapahtuu niin kotimaassa kuin kotimaan ulkopuolellakin. Nyt olemme saaneet kotimaan kuljetustemme päästöihin luotettavan ja konkreettisen ratkaisun. Hienointa on, että ratkaisu on saatu pitkäaikaiselta logistiikkakumppaniltamme Kaukokiidolta.

Kotimaan kuljetuksissa pääyhteistyökumppaninamme toimii Kaukokiito. Kaukokiito kuljettaa sekä meille huoltoon tulevia, että asiakkaille meiltä lähteviä tuotteita. Vuoden alussa liityimme Kaukokiidon ilmastokumppaniksi käyttämään Kaukokiito BIO -palvelua. Tästedes tavaraliikenteessä tankataan lähetystemme päästövähennystavoitetta vastaava määrä uusiutuvaa dieseliä Kaukokiidon kuljetusverkossa. Tämän ansiosta kuljetustemme hiilijalanjälki pienenee jopa 90%.

Tuotteemme kulkevat vastuullisesti Kaukokiito BIOlla.

Tuotteemme kulkevat vastuullisesti Kaukokiito BIO -palvelulla.

Meiltä lähtee ja meille saapuu tavaraa päivittäin, ja kuljetuksia kertyykin vuoden aikana arviolta liki kolmetuhatta ympäri Suomea. Tekemillämme ilmastovalinnoilla on siis oikeasti merkitystä.

Pienensimme tuotteidemme hiilijalanjälkeä Kaukokiito BIO

Uusiutuva diesel palaa puhtaasti ja kestää hyvin kylmää.

Ilmastoystävälliset kuljetukset Kaukokiito BIOlla

Kaukokiito BIO -palvelun käyttäminen on yksi keinoistamme osallistua ilmastotalkoisiin. Kaukokiito BIO-palvelun liittäminen osaksi Suomen myymäläkalusteen logistiikkaketjua on askel kohti vastuullisempaa toimintaa ja osallistumista kestävän kehityksen edistämiseen. Me Myymäläkalusteella uskomme myös, että tällaiset ympäristöystävälliset kuljetusratkaisut eivät ainoastaan vähennä ympäristövaikutuksia, vaan myös vastaavat yhä kasvavaan kestävän kulutuksen kysyntään. Ympäristövastuu on tärkeä arvo myös monille asiakkaillemme. Olemme innoissamme voidessamme tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä ja tehokkaita kuljetusratkaisuja.

Kaukokiito BIO eroaa perinteisistä fossiilisiin polttoaineisiin perustuvista kuljetuksista merkittävästi. Se ei ole ainoastaan vähemmän haitallinen ratkaisu ympäristölle, vaan tarjoaa samalla positiivisen vaihtoehdon perinteisten fossiilisten polttoaineiden käytölle.

Kaukokiito BIO käyttää uusiutuvia energialähteitä, jotka vähentävät huomattavasti hiilidioksidipäästöjä ja riippuvuutta perinteisistä polttoaineista. Kaukokiito BIO -palvelussa käytetään biopolttoainetta, joka on valmistettu 100 % uusiokäytettävistä raaka-aineista, kuten jätteistä. Palvelun avulla kuljetustemme hiilijalanjälki pienenee jopa 90 %. Uusiutuva diesel palaa puhtaasti ja kestää hyvin kylmää. Se siis sopii hyvin meidän pohjoisen vaativassa ilmastossa tehtäviin kuljetuksiin!

Tammikuun 2024 päästöraportti osoitti, että kuljetustemme päästöt olivat jopa 89% pienemmät kuin edellisvuonna.

Päästövähennystavoitteiden seuranta

Olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet kuljetusten päästövähennyksille. Päästöjen vähentymisen meille todentaa Kaukokiidolta saamamme päästöraportti. Raportin avulla pääsemme helposti seuraamaan päästövähennystavoitteidemme onnistumista. Tammikuun 2024 päästöraportti osoitti, että kuljetustemme päästöt olivat jopa 89% pienemmät kuin edellisvuonna. Suuret luvut konkretisoivat sitä, kuinka pienellä teolla voimme luoda jo merkittävää positiivista vaikutusta ympäristöllemme!

 

Kaukokiito kirjoitti tästä myös heidän sivuilleen. Pääset lukemaan artikkelin tästä linkistä.

Tilastoja ja raportteja käydään säännöllisesti läpi

Kaukokiito BIO -palvelun päästövähennykset raportoidaan säännöllisesti asiakkaalle.

Myymäläkaluste mukaan Ilmasto-ohjelmaan

Meidät on hyväksytty mukaan Keskuskauppakamarin järjestämään Ilmasto-ohjelmaan vuodelle 2024. Ohjelman myötä sitoudumme laskemaan yrityksemme hiilijalanjäljen ammattilaisten ohjaamana sekä laatimaan toimenpidesuunnitelman ilmastovaikutustemme vähentämiseksi. Kaukokiito BIO -palveluun siirtyminen tukee Ilmasto-ohjelman kautta tekemäämme sitoumusta vaikuttaviin ilmastotekoihin. Lisää Ilmasto-ohjelmasta pääsee lukemaan Keski-Suomen Kauppakamarin kirjoittamasta artikkelista.

Olemme mukana Ilmasto-ohjelmassa 2024