Valikko Sulje

Ruoan verkkokauppa kasvaa edelleen

Noutolokerikko S’Mart Prisma Kuopio

Ruoan ostaminen verkkokaupasta on monelle jo arkipäivää ja ruokakauppojen työntekijöille vakiintunut osa kauppojen toimintaa. Koronavuosina yleistynyt tapa tehdä ruokaostokset verkossa ei näytä laantumisen merkkejä pandempian päätyttyäkään – päinvastoin ruoan verkkokauppa kasvaa edelleen ennätystahtia. Eniten kasvua arvioidaan olevan pikatoimituksissa ja noutotilauksissa.

Ruoan verkkokaupassa rikotaan ennätyksiä

Kesäkuussa 2023 ruoan verkkokauppa teki Suomessa ennätyksiä. Ylen artikkelin mukaan S-ryhmän ruoan verkkokauppa kasvoi kesäkuussa valtakunnallisesti n. 20 % vuodentakaiseen verrattuna. Alueittain kasvu on voinut olla vieläkin vauhdikkaampaa: esimerkiksi Etelä-Savossa Suur-Savon ruokakaupoissa ja Mikkelin K-Citymarketissa ruoan verkkokauppa kasvoi kesäkuussa yli 30 % vuoden 2022 kesäkuuhun verrattuna.

Noutolokerikko S'Mart Prisma Kuopio

Omakoneinen noutolokerikko S’Mart Prisma Kuopiossa.

 

Noutolokerikko S'Mart Prisma Kuopio

Valmiiden ruokaostosten noutaminen automaatista säästää asiakkaan aikaa.

Edelleen kasvupotentiaalia

Vaikka ruoan verkkokaupan kasvuprosentit ovat huimia jo nyt, on kasvulle edelleen tilaa. Ruoan verkkokaupan osuus kauppojen ruoan kokonaismyynnistä on vielä suhteellisen pieni, mutta euromääräisesti verkkokaupan volyymi ja potentiaali on kuitenkin merkittävä. Esimerkiksi Keskossa ruoan verkkokaupasta toimitetaan valtakunnallisesti viikkotasolla noin 70 000 tilausta, Keskon ruoan verkkokaupasta vastaava johtaja Antti Rajala kertoo Ylen artikkelissa. Välillä kysyntä verkkokauppatilauksille on niin kovaa, että kaikkia halukkaita asiakkaita ei ehditä palvella, vaikka suosittuihin ostosajankohtiin varattaisiin tavallista enemmän resursseja.

Noutolokerikko_Smart_Suomen_myymalakaluste

Noutolokerikko S’mart

Omakoneinen noutolokerikko on myymälän eteistilaan tai erilliseen noutohuoneeseen tarkoitettu kylmäkalusteratkaisu. S’Mart Noutolokerikon avulla nostat palvelutasoa tarjoamalla asiakkaillesi mahdollisuuden noutaa valmiiksi tilatut ostokset kylmä- ja pakastelokeroista, joissa tuotteet odottavat noutohetkeä oikeassa lämpötilassa. Omakoneinen noutolokero koostuu 12 oven moduulista (4 x pakastin- ja 8 x kylmälokerot), joita voi yhdistellä rinnakkain asiakkaita parhaiten palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Noutolokerikko on asennettavissa sekä sisälle että ulos ja omakoneinen noutoautomaatti sopii hyvin erikokoisille myymälöille. S’Mart Noutolokerikko on kustannustehokas ja nopea asentaa, eikä vaadi suurta tilaa eikä rakennuslupaa.

Noutovalmiit ostokset noutoautomaatista

Erilaiset noutoautomaatit verkkokauppaostoksille ovat tuttu näky mm. kauppojen eteistiloista. Myös ruoan verkko-ostokset on helppo hakea noutolokerikosta, jossa kylmä- ja pakastetuotteet odottavat oikeissa lämpötiloissa asiakkaalle sopivaa noutohetkeä. Ruokaostoksille suunnitellut noutolokerikot toimivat aivan samalla periaatteella kuin pakettiautomaatit.

Kiinnostuitko noutolokerikoista?

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme tai jätä yhteydenottopyyntö.
Me autamme sinua löytämään sopivan laiteratkaisun.